LEBEGŐKABIN
FLOAT SPA

SÚLYTALAN RELAXÁCIÓ
Relaxálj úgy Mint a vadászpilóták, a Quelle Villában található Float Spa-ban

Relaxálj úgy Mint a vadászpilóták

Rohanó, túlhajszolt világunkban fokozott figyelem irányul mindarra, ami a fáradt testet és szellemet regenerálja és feltölti energiával. A mindennapok forgatagában nagyon kevés időt fordítunk és fordíthatunk minőségi pihenésre, feltöltődésre, munkakapacitásunk újratermelésére. Egyre nagyobb piaci igény mutatkozik tehát azokra a szolgáltatásokra, amelyek közelünkben időhatékonyan nyújtanak gyors és eredményes relaxálódást, kikapcsolódást. Ezt az igényt szolgálják ki például az egyre sokasodó wellnessközpontok szolgáltatásai, mint a szinte mindenhol elérhető, szauna, masszázs, sókabin, jacuzzi, jóga.

A lebegőkabin, azaz izolációs tartály ötlete John C. Lilly amerikai neuro – pszichiátertől származik, aki 1954-től kezdve kutatásokat végzett az ingermegvonás (sensory – deprivation) hatásait tanulmányozva. Bizonyítást nyert elmélete szerint, ha minden ingert megvonunk, minden külső környezeti hatást kiküszöbölünk, az emberi agy az alvást megelőző, úgynevezett THÉTA állapotba kerül.

A lebegés legjelentősebb eredménye – amelyre az egész módszer alapul -, hogy a szervezet mentesül a gravitáció testünkre kifejtett hatása alól. Izomzatunk, ízületeink (mind a tartóizmok, vázizmok és mozgató izmok) tehermentessé válnak, és teljesen ellazulnak

 

A súlytalan lebegés jótékony hatásait a lebegőkabin és az anyaméh után a természetben is élvezhetjük, hiszen a magas sótartalmáról híres Holt-tengerhez évente több százezren járnak kikapcsolódni, illetve különböző reumatikus-, gerinc-, légúti- és bőrbetegségek tünetein enyhíteni.

A lebegőkabinban a program során magas sótartalmú (magnéziumszulfátos) testmeleg vízben lebegve, hang- fény- és aromaterápiát is élvezve, a külső ingerhatások teljes megvonásával agyunk tökéletes nyugalomban, stresszmentesen, alvás közeli, meditatív (théta) állapotban relaxálhat. Ezt tanulás és tréningek nélkül érhetjük el. Izmaink, ízületeink, gerincünk tehermentesül, elménk ellazul.

Ebben a meditatív állapotban 1 óra pihenés 5-6 óra alvásnak felel meg, így feltöltődve, felfrissülve folytathatjuk napunkat.

A magnéziumszulfátos (MgSO4) víznek számos a testre, bőrre, ízületekre és légzési rendszerre gyakorolt pozitív hatása is van.

Kiknek ajánljuk a Float Spa lebegésélményt?

Röviden mindenkinek, akinek orvosilag nem ellenjavallt. A lebegést világszerte egyre többen veszik igénybe, főleg a relaxációra vágyó elfoglalt, túlhajszolt, kimerült, stresszes életet élők, az újdonságra vágyók, a sportolók, és mindazok, akik időhatékony, komplex pihenésre vágynak testi és szellemi szinten is.

Lépjen velünk
kapcsolatba
info@quellevilla.hu

Kövesd közösségi oldalainkat

envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram